dinsdag, 20. januari 2009 - 10:26

Oplettende getuige voorkomt mogelijke ontvoering kind

Utrecht

Een oplettende man heeft maandag in Utrecht mogelijk een ontvoering van een tweejarig jongetje weten te voorkomen.

Rond half vier maakte een 43-jarige man uit Driebergen melding aan twee surveillerende agenten dat hij zijn zoontje kwijt was geraakt in het winkelcentrum Hoog Catharijne.

De politie en beveiligingspersoneel van Hoog Catharijne gaan direct op zoek naar de peuter en het winkelende publiek wordt via luidsprekers in het winkelcentrum gevraagd mee uit te kijken naar het vermiste kind.

Omstreeks 16.00 uur loopt een 31-jarige man uit Arnhem over het Jaarbeursplein om vervolgens Hoog Catharijne in te gaan. Hij ziet een licht getinte man staan met een blond jongetje in zijn armen. De Arnhemmer vindt dat vreemd en loopt met een vervelend onderbuikgevoel door, aldus de politie.

Als hij in Hoog Catharijne loopt, hoort hij dat er een jongetje vermist is. De man realiseert zich onmiddellijk dat het dát jongetje moet zijn en belt de politie. De politie treft op het Jaarbeursplein een 21-jarige man aan met het vermiste kind.

De man man verklaart dat het jongetje bij hem aan is komen lopen en dat hij het wel gezellig vindt, zo met z'n tweeën. Gezien dit warrige verhaal houdt de politie de man aan en sluit hem in voor verhoor. Het kind is door agenten opgevangen en mocht even op een politiemotor zitten tot zijn dolgelukkige vader hem weer in de armen kon sluiten.
Provincie:
Tag(s):