maandag, 25. mei 2009 - 15:55

Oplichter aangehouden door fout geparkeerde auto

Amersfoort

De politie heeft een 49-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het oplichten van ondernemers in de omgeving van Amersfoort. Hij werd aangesproken door de parkeerpolitie op de Zuidsingel in Amersfoort omdat hij zijn auto hier dubbel had geparkeerd. Al snel bleek dat de auto geregistreerd stond als gestolen.

Daarop werd de man aangehouden. Na onderzoek verdenkt de politie de verdachte nu van meerdere oplichtingszaken in de periode vanaf eind december 2008 tot medio mei 2009.

Zo vermoedt de politie dat de man bij diverse winkels voordeed of hij diverse goederen zoals keukens of een auto ging aanschaffen. Met een smoes kreeg hij alvast onderdelen of de cadeaus - dankzij de omvangrijke - bestelling mee. Uiteindelijk hoorden de ondernemers niets meer van de man. Door deze werkwijze heeft hij vermoedelijk onder andere diverse koffiezetapparaten, keukenapparatuur en een flatscreentelevisie in handen gekregen. Winkeliers in Amersfoort, Woudenberg, Soest, Zeist en Harderwijk hebben inmiddels aangifte gedaan van oplichting.

Ook wordt de Amersfoorter verdacht van drie keer tanken zonder te betalen bij benzinestations aan de rijksweg A1 bij Putten en bij de A12 bij Harmelen en het betalen met vals geld bij een winkel aan de Emiclaerhof in Amersfoort.De man zit in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):