maandag, 19. oktober 2009 - 12:01

Oplichter met vakantiehuisjes in Spanje aangehouden

Groningen

De regiopolitie Groningen heeft donderdagmiddag, in samenwerking met de Spaanse politie in Guardemar nabij Alicantede, een 41-jarige man uit Arnhem aangehouden die verantwoordelijk is voor het oplichten van vakantiegangers door het verhuren van niet bestaande vakantiehuisjes in Spanje via een internetsite villaspanjehuren.nl. Dit maakte de politie maandag bekend.

Begin juli kwamen de eerste meldingen bij de politie binnen dat consumenten werden opgelicht door een in Groningen gevestigd reisbureau. Nadat de gedupeerde naar Spanje waren afgereisd, bleken de geboekte vakantiewoningen niet te bestaan.

De politie formeerde een rechercheteam om de zaak te onderzoeken en kreeg zo'n 500 meldingen van mensen die een vakantiehuis hadden geboekt via de website. Bij een doorzoeking in het kantoor waarop het reisbureau gevestigd zou zijn, heeft de politie de administratie en enkele computers in beslag genomen.

De eigenaar bleek met de noorderzon vertrokken te zijn en is alsnog aangehouden. Na de aanhouding is een zoeking geweest in de woning van de man in Arnhem. Hierbij is een 47-jarige man aangehouden.

Het Openbaar Ministerie zal een verzoek tot uitlevering doen bij de Spaanse autoriteiten. Hoe snel de verdachte in Nederland zal aankomen, hangt mede af van de medewerking van de verdachte. Zodra hij in Nederland arriveert, wordt de verdachte door de politie gehoord over zijn betrokkenheid bij de oplichtingzaken. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):