zondag, 15. maart 2009 - 21:39

Opmerkzame stadswachters redden bejaarde vrouw

Rotterdam

Door de opmerkzaamheid en kordaat optreden van handhavers van Stadstoezicht is afgelopen zaterdag een onwel geworden bejaarde vrouw in een woning aan het Adrianaplein aangetroffen.

Nadat de politie door de medewerkers van Stadstoezicht was gealarmeerd werd de deur door een slotenmaker geopend. De vrouw is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.


Stadswachters missen bejaarde vrouw

De bejaarde vrouw zit vaak voor haar raam met zicht over het Adrianaplein. Het viel de handhavers van Stadstoezicht op dat zij haar al een paar dagen niet hadden gezien. Zij stelden een onderzoek in en zij deden navraag bij de buren. Daarop werd het wijkteam van de politie ingeschakeld, die op hun beurt een slotenmaker hebben opgeroepen om de deur open te maken.

Dagen op de grond
Eenmaal in de woning, werd de bejaarde vrouw op de grond in haar slaapkamer aangetroffen. Zij lag daar vermoedelijk al een paar dagen zonder eten en drinken. De onderkoelde en vervuilde vrouw werd in verwarde toestand naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd een zware longontsteking geconstateerd. DE bejaarde vrouw is stabiel en maakt het naar omstandigheden redelijk, dank zij het kordate optreden van de medewerkers van Stadstoezicht.
Provincie:
Tag(s):