dinsdag, 6. oktober 2009 - 12:36

Opnieuw aanhoudingen in zaak strandfeest Hoek van Holland

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft opnieuw twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het strandfeest in Hoek van Holland.

Maandagavond rond half vijf arresteerden agenten een 25-jarige man uit Rozenburg. Politiemensen hielden hem aan tijdens zijn werkzaamheden in Rozenburg. Kort daarop, een kwartier later, hield politiepersoneel een 19-jarige man uit Leiden aan. Hij is op straat, vlakbij zijn huis, gearresteerd. Het tweetal is direct overgebracht naar een politiebureau in Rotterdam en ingesloten voor nader onderzoek.

Eén van de mannen, de 19-jarige, is al eerder met de politie in aanraking geweest in verband met voetbalgerelateerd geweld. De beide mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging op het strand van Hoek van Holland op 22 augustus. Met deze verdachten heeft de politie nu tien mensen aangehouden.

Minutieus bekijken

Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politiemensen zijn bij dit onderzoek betrokken.

Meer arrestaties volgen

De beelden van personen die strafbare feiten plegen, maar van wie de identiteit nog niet bekend is, zullen vanavond op de internetsite van het korps Rotterdam-Rijnmond worden gepubliceerd en in het programma Opsporing Verzocht worden getoond. Wie betrokken is geweest bij de rellen kan zich nu nog vrijwillig melden bij de politie.
Provincie:
Tag(s):