dinsdag, 29. september 2009 - 14:52

Opnieuw een verdachten aangehouden strandfeest in Hoek van Holland.

Hoek van Holland

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het strandfeest in Hoek van Holland.

Maandagavond rond kwart over acht arresteerden agenten een 22-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Hij is door politiemensen op straat aangehouden in zijn eigen woonplaats. De man is een bekende van de politie en is eerder aangehouden voor geweldplegingen.

Dinsdagmiddag rond twaalf uur arresteerden agenten een 19-jarige man uit Katwijk. Hij is door politiemensen aangehouden terwijl hij aan het werk was in Kaag. De verdachte is eveneens al eerder met de politie in aanraking geweest wegens openlijke geweldpleging.

Minutieus bekijken
Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politie-mensen zijn bij dit onderzoek betrokken.

Meer arrestaties volgen
De beelden van personen die strafbare feiten plegen, maar van wie de identiteit nog niet bekend is, zullen -net als na eerdere voetbalrellen -binnenkort ondermeer op de internetsite van het korps Rotterdam-Rijnmond worden gepubliceerd en in de media getoond. Wie betrokken is geweest bij de rellen en publicatie op internet en in media wil voorkomen, kan zich nu nog vrijwillig melden bij de politie. Intussen zijn zeven verdachten aange-houden. De politie verwacht de komende periode nog meer aanhoudingen te verrichten. Op de avond zelf, zijn (naast de zeven die nu zijn aangehouden) ook nog drie verdachten gearresteerd voor diverse overtredingen zoals mishandeling, dronkenschap en vernieling.
Provincie:
Tag(s):