donderdag, 1. januari 2009 - 17:01

Opnieuw ernstige belemmeringen hulpdiensten tijdens ouderjaarsnacht

De brandweer en politie zijn in de nacht van woensdag op donderdag ernstig belemmerd bij hun werkzaamheden in Burdaard en Blije. De Mobiele Eenheid moest er aan te pas komen om de orde op straat te herstellen. In beide plaatsen werden charges uitgevoerd, waarna de brandweer kon beginnen met blussen van enkele brandjes. Tijdens de ongeregeldheden in Blije werden er door politie 18 verdachten aangehouden.

Op de Wanswertdyk in Burdaad was een stapel in brand gezet, vlakbij een grote heg. De dreiging bestond dat die heg ook vlam zou vatten, wat een gevaar voor de omgeving zou opleveren. Omdat de hulpverleningsdiensten met vuurwerk bekogeld werden en niet veilig hun werk konden doen, werd de Mobiele Eenheid ter ondersteuning opgeroepen.

In de eerste instantie leek het erop dat het vuur aardig aan het slinken was en werd besloten de brand gecontroleerd te laten branden. Niet veel later zag de politie dat het vuur weer werd opgestookt en de heg en de omgeving gevaar liepen. Hierop werd besloten de brandweer weer op te roepen om het vuur alsnog te doven. De hulpdiensten werden nog steeds met onder andere vuurwerk gegooid werd en de veiligheid van de brandweerlieden gewaarborgd moest worden, werd er voor gekozen om de toeschouwers door de Mobiele Eenheid op afstand te houden. Hierna kon de brand geblust worden en keerde de rust in het dorp terug.
Provincie:
Tag(s):