woensdag, 6. mei 2009 - 22:48

Opnieuw gewapende overval supermarkt, één verdachte aangehouden

Almere

Woensdagochtend rond kwart voor tien is een supermarkt aan het van Eesterenplein opnieuw overvallen. Een onbekende man zou het personeel hebben bedreigd met een mes en hierna met een onbekend geldbedrag te voet er vandoor zijn gegaan.

Agenten hebben na een klopjacht in Almere een man weten aan te houden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de overval kort daarvoor op de Lidl. Agenten die aanrijdend waren zagen ter plaatse een verdachte man lopen die voldeed aan het signalement. Deze man werd staande gehouden. Na onderzoek troffen de agenten op de man een steekwapen aan.

Op het moment dat de agenten de verdachten willen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval, weet de man te ontkomen. Hij rent in de richting van een bedrijventerrein aan de overkant van de Polderdreef en verdwijnt daar tussen de gestalde caravans.

De politie zet direct massaal de achtervolging in. Het terrein, een opslaglocatie voor caravans word vervolgens hermetisch afgesloten en doorzocht. Met inzet van een speurhond wordt de verdachte man aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het bureau alwaar hij is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):