dinsdag, 20. oktober 2009 - 14:19

Opnieuw goud voor Hoge Veluwe

Arnhem

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is opnieuw onderscheiden met de Gouden Green Key in de categorie Dagrecreatie. De Green Key is een internationaal keurmerk voor milieubewuste recreatiebedrijven. De Gouden Green Key is het hoogst haalbare niveau. De natuurcamping van het Park heeft een zilveren Green Key.

Veel milieumaatregelen die De Hoge Veluwe treft zijn onzichtbaar, zoals de plaatsing van energiebesparende verwarmingsketels en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Beter bekend is het toenemend gebruik van milieuvriendelijk papier, waterbesparende kranen en milieubewust vervoer in de vorm van de beroemde 1700 gratis, witte fietsen.

Duurzaam ondernemen is een tweede natuur voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op alle niveaus in de organisatie wordt op verschillende manieren gewerkt om de ervaring van rust en ruimte te bewaren voor de toekomst. Dat gebeurt op een duurzame manier en met veel gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Met deze en vele andere maatregelen, doet het Park meer aan het milieu dan de wet- en regelgeving van haar verlangt. 'Een zeer positief effect hiervan is dat de milieukosten per bezoeker op deze manier zo laag mogelijk worden gehouden', aldus Richard van de Vegte, medewerker Bedrijfsvoering.
Provincie:
Tag(s):