maandag, 20. april 2009 - 10:10

Opnieuw ongeval op N-229

Werkhoven

Alle aanpassingen ten spijt op de provinciale weg N229 tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede. Zo was er woensdagavond al een auto over de kop geraakt na het raken van de vangrail, zo was het maandagmorgen weer raak ter hoogte van de beruchte kruising met de Korte Zuwe. Een bestelbusje stak de kruising over.

Een automobilist kon niet meer op tijd remmen en ramde het busje vol in de flank. Hierdoor kantelde het busje en kwam de auto tegen een paal tot stilstand. De bestuurder van de auto moest door de brandweer uit zijn benarde postitie worden bevrijd.

De man is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij. De Verkeersongevallendienst (VOA) voert een onderzoek uit naar de toedracht van het ongeval.

De kruising N229 met de Korte Zuwe is vaker toneel van (ernstige) aanrijdingen, in 1996 en 1998 zelfs met dodelijke afloop. In 2003 is de kruising volledig aangepast met onder andere een 60-km zone en de aanleg van een plateau, maar het aantal ongevallen is op deze plek nog steeds erg groot. Omwonende van de kruising kijken er echter niet vreemd van op. ' Men komt hier nog met 80 km of meer over de kruising, het is dan ook vreemd dat men hier geen rotonde heeft gemaakt of stoplichten plaatst zo als op de andere kruising wel is gedaan, terwijl daar veel minder ongevallen gebeuren.' Aldus een buurtbewoner.
Provincie:
Tag(s):