donderdag, 7. mei 2009 - 23:17

Opnieuw overval op supermarkt

Almere

Donderdagmiddag rond kwart over twee is voor de tweede opeenvolgende dag een supermarkt overvallen. Deze keer was het supermarktfiliaal Dirk van den Broek aan de Wezelstraat aan de beurt.

Een gemaskerde overvaller bedreigde het personeel met een wapen en eiste geld. Na de overval vluchtte de dader met een onbekende buit. De gealarmeerde politie kamde met meerdere eenheden de omgeving uit echter er werd niemand aangehouden. De Technische Recherche heeft in het filiaal uitgebreid sporenonderzoek verricht. Het overvallenteam van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

De 24-jarige Almeerder die woensdagochtend werd aangehouden als verdachte van een gewapende overval op een supermarkt aan het van Eesterenplein raakte bij zijn aanhouding gewond aan zijn been.

De verdachte werd na een zoektocht opgespoord door een politiehond op een terrein van een bedrijf in de buurt van de supermarkt. Na zijn aanhouding werd de verdachte door een arts onderzocht. Daarbij bleek dat hij behalve een bijtwond van de hond ook een schotwond heeft opgelopen. De politie heeft bij de aanhouding een vuurwapen gebruikt. In opdracht van het Openbaar Ministerie doet de Rijksrecherche, zoals gebruikelijk bij schietincidenten waarbij de politie is betrokken, onderzoek naar het vuurwapengebruik. Het onderzoek naar de overval wordt uitgevoerd door de politie in Almere onder leiding van het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):