donderdag, 26. maart 2009 - 8:11

Oppasopa mogelijk slachtoffer 'Jack de prikker'

Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland houdt er rekening mee dat oppasopa Leo slachtoffer is geworden van de onbekende man die in Lelystad al vier slachtoffers gemaakt heeft. Het signalement van 'Jack de Prikker' zoals de man omschreven wordt, zou sterke overeenkomsten hebben met de man die dinsdag de overblijfkracht doodstak op een schoolplein in Amsterdam Zuid.

Dat de overblijfkracht van de school slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele milieu wordt vrijwel uitgesloten omdat de man niet bekend was bij de politie. De overlijfkracht werkte pas sinds november op de school en van vijanden van hem is niets bekend.

De politie heeft inmiddels intensief contact met de collega's in Lelystad die zich bezig houden met de schijnbaar willekeurige steekincidenten in de stad. Hierbij zijn al vier mensen gewond geraakt en overleed een slachtoffer van de mysterieuze messentrekker.

Het signalement van de man die dinsdag de 69-jarige Leo neerstak lijkt sterk op dat van de onbekende prikker uit Lelystad. Het team Grootschalige Opsporing van politie Flevoland onderzoekt samen met de collega's uit Amsterdam of er een verband bestaat tussen deze incidenten en of ze het werk zijn van dezelfde dader.
Provincie:
Tag(s):