donderdag, 3. september 2009 - 9:42

Oproep getuigen van rammen hek politiebureau

Utrecht

De Politie Utrecht is nog op zoek naar de verdachte van de vernieling van het toegangshek van het politiebureau aan de Marco Pololaan. Met name een specifieke getuige; een bestuurder van een wit bestelbusje (klein formaat, combomodel) wil de politie graag spreken.

Een onbekende verdachte vernielt in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus met een klein model vrachtwagen het toegangshek van het politiebureau. Het gebeurt omstreeks 02.10 uur. Het witte vrachtwagentje, Nissan type Cabstar E 3.0 TDI, blijkt eerder te zijn gestolen uit de wijk Oog in Al. Uit camerabeelden die op de Marco Pololaan zijn gemaakt, blijkt dat de verdachte moest wachten voor een wit bestelbusje dat achter hem reed, voordat hij achteruit tegen het hek kon aanrijden.

De bestuurder van dat witte bestelbusje passeert de vrachtwagen op de weg en rijdt daarna verder in de richting van de Trumanlaan. Daarna ramt het vrachtwagentje het hek. De verdachte stapt vervolgens uit en loopt weg in de richting van de Amerikalaan.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de witte bestelbus. Hij kan een belangrijke getuige zijn. De man of vrouw wordt dan ook verzocht om contact op te nemen met de politie van het district Utrecht zuid, op telelefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Ook andere getuigen mogen bellen. Bijvoorbeeld personen die weten waar de vrachtwagen van dinsdagavond 18 augustus tot donderdag 20 augustus om 02.00 uur heeft gestaan.
Provincie:
Tag(s):