zondag, 16. augustus 2009 - 14:43

Optreden van politie en omstanders voorkomt erger

Noordwijk

De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 augustus een 23-jarige man uit Polen aangehouden nadat hij zich aan een politiecontrole wilde onttrekken.

Rond 02.00 uur ’s nachts zagen agenten de man met zijn auto vreemd rijgedrag vertonen. Hij reed over De Grent, het uitgaansgebied van Noordwijk, door veel gas te geven en dan weer af te remmen. De agenten wilden hem controleren, maar daar had de man geen boodschap aan. Hij gaf gas en reed met hoge snelheid weg in de richting van de Koningin Astrid Boulevard. Op de Koningin Astrid Boulevard knalde hij tegen een taxi aan.

Agenten probeerden de man nogmaals aan te houden, maar op dat moment zette hij de auto in zijn achteruit en probeerde hij voor de tweede keer weg te rijden. Bikers van de politie die de achtervolging hadden ingezet konden ternauwernood wegspringen. Een van hen werd toch geraakt en raakte licht gewond. Ook hun bikes en een politieauto die er achter stonden werden geraakt. De man wilde vervolgens weer vooruit proberen te rijden door de taxi te ontwijken, maar een omstander versperde hem met zijn auto de weg.

De strandfeesten die deze nacht in Noordwijk werden gehouden liepen ten einde en het was dus druk op de Koningin Astrid Boulevard. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en wilden hun boosheid van wat de man had aangericht op hem botvieren. De politie kon de man in samenwerking met de beveiliging van de strandfeesten, ontzetten. De verdachte verzette zich hevig en peperspray is er aan te pas gekomen om hem te kunnen overmeesteren en over te kunnen brengen naar het politiebureau. Hij bleek onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd te hebben. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 775 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Provincie:
Tag(s):