zondag, 25. oktober 2009 - 16:08

Oranje Onder 17 begint aan WK

(Elfvoetbal) Voor Oranje Onder 17 begint vanavond het WK in Nigeria met de wedstrijd tegen Colombia. Het duel begint om 19.00 uur en is live te volgen op Eurosport.

De wedstrijd tegen Colombia is de eerste in de poule, waarin ook Iran en Gambia zitten. Oranje speelt op woensdag 28 oktober (16.00 uur) tegen Gambia en op zaterdag 31 oktober (16.00 uur) tegen Iran. Die laatste twee duels zijn te volgen via Eurosport 2, een kanaal dat niet iedereen kan ontvangen. Op de website van de zender zijn echter wel mogelijkheden om de wedstrijden te bekijken.

Ajax is met zeven spelers hofleverancier van Oranje Onder 17. Feyenoord levert zes spelers, waaronder het grote talent Luc Castaignos, die in de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys zijn debuut maakte in Feyenoord 1. Hij traint ook regelmatig mee met de selectie van trainer Mario Been. Een andere 'grote' naam is Oguzhan Özyakup, die enkele jaren geleden van AZ naar Arsenal verhuisde.

Het is de tweede keer dat Oranje met een Onder 17-team meedoet aan de mondiale titelstrijd. Vier jaar geleden werd de ploeg derde in Peru. Van dat team braken vele talenten door, zoals Marvin Emnes, Diego Biseswar, Vurnon Anita, Erik Pieters en Dirk Marcellis.

De volledige selectie van Oranje Onder 17:

Doel: Stan Berrevoets (Ajax), Warner Hahn (Ajax), Patrick ter Mate (Vitesse/AGOVV).

Verdediging: Mats van Huijgevoort (Feyenoord), Dico Koppers (Ajax), Ruben Ligeon (Ajax), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Maikel Verkoelen (PSV), Stefan de Vrij (Feyenoord).

Middenveld: Ouasim Bouy (Ajax), Kevin Jansen (Feyenoord), Zakarya Labyad (PSV), Adam Maher (AZ), Oguzhan Özyakup (Arsenal), Bryan Smeets (MVV).

Aanval: Tom Boere (Ajax), Luc Castaignos (Feyenoord), Shabir Isoufi (Feyenoord), Ola John (FC Twente/Heracles), Bob Schepers (Cambuur-Leeuwarden).
Categorie:
Tag(s):