zaterdag, 31. januari 2009 - 15:30

Orbis Medisch Centrum verwelkomt patiënten

Sittard

In Sittard is het Maaslandziekenhuis zaterdagochtend gestart met de verhuizing van 134 patiënten naar hun nieuwe onderkomen in Orbis Medisch Centrum. Met deze verhuizing komt een eind aan het Maaslandziekenhuis aan de Walramstraat als zorginstelling. Orbis Medisch Centrum, op de grens van Sittard en Geleen, vormt een technologisch centrum. Het centrum bestaat uit Orbis Medisch Centrum (voorheen Maaslandziekenhuis), Orbis Geestelijke Gezondheidszorg (voorheen Prins Claus Centrum), Orbis Revalidatie en een Zorgboulevard.

Naast de 134 patiënten van het voormalige Maaslandziekenhuis, werden ook 70 patiënten uit Orbis Invia verhuisd, naar het zorgconcern aan het Dr. H. Van der Hoffplein. De verhuizing verliep volgens schema en nog voor de middag was de eerste baby, die in het nieuwe ziekenhuis werd geboren, een feit. Om 11.41 uur werd Wes geboren, zoon van Patrick en Tamara uit Urmond, broertje van Jelle en Jesse. Directeur Cees Sterk kwam in eigen persoon de kersverse ouders feliciteren namens het zorgconcern. Daarna verwelkomde de directie de 5 patiëntjes op de kinderafdeling met een ballon.

In Orbisch Medisch Cetrum staat de patiënt centraal. Alle kamers zijn éénpersoonskamers met eigen sanitaire voorzieningen. Alle nodige zorg tijdens het verblijf is binnen handbereik, of dat nu medische, paramedische of bijvoorbeeld psychische hulp betreft. Alle benodigde zorgpartners, ook commerciële, staan tot de beschikking van de patiënt.

Het zorgconcern beschikt over 425 ziekenhuisbedden, 56 bedden voor de geestelijke gezondheidszorg en 90 bedden op de afdeling revalidatie.

Het nieuwe zorgcomplex heeft €370 miljoen euro gekost.
Provincie:
Tag(s):