dinsdag, 19. mei 2009 - 19:23

Oude politiemotoren krijgen 2e leven in Afrika

Venlo

Oude politiemotoren van de politie Limburg-Noord gaan binnenkort een tweede leven beginnen; ze gaan dienst doen als motor voor lokale artsen in Gambia en Senegal, zo meldt de polite.

Het korps kon voldoen aan een verzoek van Johan Schouten, lid van het team "Go for Africa". Hij kreeg tijdens een bezoek aan Gambia en Senegal de vraag of het mogelijk was om één of meerdere motoren te leveren voor diverse projecten in Gambia en Senegal. Zo kunnen de lokale artsen patiënten bezoeken die ver van de hospitaaltjes wonen.

De samenwerking kwam tot stand doordat Johan Schouten op bezoek was bij een motorzaak in zijn woonplaats voor een onderhoudsbeurt aan zijn motor. Daar raakte hij in gesprek met de garagehouder over zijn werk in West Afrika. 'De garagehouder vertelde mij dat de Politie Limburg-Noord van plan was om nieuwe motoren te kopen en de oude af te stoten. Meteen schreef hij een verzoek naar de politie Limburg-Noord. De politie was enthousiast over het idee en wilde hier graag aan meewerken. Begin 2009 kwamen de eerste motoren vrij en die staan klaar om te worden vervoerd naar Gambia en Senegal. De kleuren van de motoren worden nog aangepast van blauw naar geel en zo kunnen de motoren dan nog prima dienst doen in West Afrika.
Provincie:
Tag(s):