dinsdag, 13. januari 2009 - 19:57

Ouder en slechtziend? Misschien is er wat aan te doen!

Almere

Maandag 2 februari organiseert de MD-vereniging in het Flevoziekenhuis een informatiebijeenkomst over Maculadegeneratie (MD). MD is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid bij mensen van boven de 60 jaar.

Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor mogelijke behandelingen en preventie van MD, voor visuele hulpmiddelen en andere manieren waarop MD-patiënten ondersteund kunnen worden.

Macula Degeneratie is een oogaandoening die leidt tot verlies van het centrale zicht door aantasting van de macula (gele vlek). Dit is het gedeelte van het netvlies dat verantwoordelijk is voor het scherp zien.

Normale dagelijkse bezigheden als lezen, tv-kijken of autorijden zijn voor MD-patiënten nauwelijks meer mogelijk. Hoewel veel mensen aan MD lijden is de aandoening in Nederland nog grotendeels onbekend.

Tijdens de bijeenkomst worden door mevrouw E.H. Bosch-Driessen en mevrouw M.J.H. Ronday, oogartsen in het Flevoziekenhuis, de nieuwste medische inzichten en mogelijkheden besproken, geeft de regionale instelling Bartiméus aan wat deze kan doen voor MD-patiënten en is er aandacht voor verschillende visuele hulpmiddelen.

De bijeenkomst is bedoeld voor MD-patiënten en hun familie, begeleiders, verzorgers en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van het Flevoziekenhuis op maandag 2 februari van 14.00 tot 17.00 uur. De zaal is open om 13.00 uur.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich opgeven bij de heer B. van Dam op nummer 030 298 07 07.
Meer informatie: www.mdvereniging.nl
Provincie:
Tag(s):