donderdag, 13. augustus 2009 - 12:32

Oudere vrouwen kiezen steeds vaker voor seksvakantie

Amsterdam

Steeds meer oudere Nederlandse vrouwen kiezen voor een seksvakantie in Afrika. Waren het voorheen alleen nog mannen die voor hun lust naar Azië vertrokken, nu zijn het ook steeds meer vrouwen die uitkijken naar een toyboy.

Dat bevestigen tal van hulporganisaties in Zuid-Afrika, Kenia, Ghana en Gambia, zo bericht de Telegraaf.

Minderjarigen

Volgens Theo Noten, profitorganisatie die strijdt tegen commerciële uitbuiting van kinderen (EPCAT), ‘is het groeiende sekstoerisme in Afrika is een onrustwekkende nieuwe trend. Vaak gaat het om sterke gespierde jongens van het plattelands die niet ouder zijn dan zestien jaar. Op de stranden en uitgaansbuurten flaneren en de jongens en doen ze hun best om vrouwen te veroveren’.

‘Niet alle vrouwen zijn bewust op zoek, maar gaan voor de bijl door de plotse aandacht van de mannen. Daarom lijkt het ook niet op prostitutie, want die jongens nemen vaak initiatief en lijkt het aanvankelijk op onschuldig geflirt. De betaling gebeurt op verschillende manieren: het kan een duur etentje zijn, soms gaat het echt om cash geld.", aldus Noten in de krant.

Beseffen waar ze mee bezig zijn

Onderzoek van EPCAT toont aan dat vooral om Europese en Amerikaanse vrouwen gaat die op zoek gaan naar een toyboy. Volgens Unicef werkt bijna een derde van de twaalf tot achttienjarige in Kenia in de seksindustrie.

Diversen organisaties werken aan een initiatieven om het sekstoerisme tegen te gaan. "Het belangrijkste is dat we deze vrouwen tot inkeer kunnen brengen, ze te laten beseffen waar ze mee bezig zijn. In hun eigen land zouden ze toch ook geen seks hebben met een jongen van 16?", besluit Noten.
Categorie:
Tag(s):