donderdag, 2. juli 2009 - 22:17

Ouders ongerust na melding over kinderlokkers

School De Tweemaster in De Rijp heeft een alarmerend bericht uit doen gaan naar ouders en nabij gelegen basisscholen. Dit meldt Dagblad Waterland.

Twee leerlingen, een jongen en een meisje, zijn donderdag 25 juni na schooltijd aangesproken door twee onbekende mannen in een grijze auto.

Vervolgens hebben de scholen door middel van een brief de ouders op de hoogte gebracht van de gebeurtenis, uit voorzorg.

,,Het is mijn zoontje van acht overkomen'', zegt Mariska Werring uit De Rijp. Hij wandelde samen met een vriendinnetje op het Driekoningenhof. Daar werden ze aangesproken door twee jongens van een jaar of twintig. Die vroegen: 'Willen jullie met ons mee? We hebben jonge hondjes en snoep'.''

Margot Beets uit Middenbeemster heeft een zoontje van vijf op de Blauwe Morgenster in Middenbeemster. ,,Hij kreeg afgelopen dinsdag een brief over de kinderlokker in De Rijp mee naar huis'', vertelt ze. ,,En woensdag hoorde ik via via dat ook in Middenbeemster een meisje is aangesproken door vreemde mannen in een auto.''

Vrijdag 3 juli komt de Dagblad Waterland met een uitgebreider artikel over de kinderlokkers.
Provincie:
Tag(s):