woensdag, 28. januari 2009 - 20:15

Oudewater leukste provinciestad van Nederland

Oudewater

Oudewater is de leukste provinciestad van Nederland, dat blijkt uit een onderzoek van het woonmagazine Vivenda. De aandacht in de pers gaat veelal uit naar de vier grote steden, gevolgd door de provinciehoofdsteden. Nederland telt echter tientallen provinciesteden die een groot deel van onze bevolking huisvesten en de bewoners veel te bieden hebben. Die steden vinden echter zeer zeldzaam de weg naar de publiciteit. Na een onderzoek van een jaar onder 50 kanshebbers, werd het Utrechtse Oudewater uitgeroepen tot de 'Leukste provinciestad van ons land'.

Nederland is veel meer dan alleen schilderachtige dorpjes of grote steden. Een groot deel van de bevolking woont in een vaak al zeer oude provinciestad. Die steden combineren prettig wonen met natuur om de hoek. Nooit eerder werd er onderzoek gedaan naar het woongenot in deze steden. Tot dit jaar.

Oudewater kwam als winnaar uit de bus omdat het zeer centraal in het land ligt, een open, gemengde bevolking kent, mag terugkijken op een roemruchte geschiedenis, een oergezellig historisch centrum heeft en wordt omgeven door typisch Hollandse groengebieden.
Provincie:
Tag(s):