dinsdag, 7. april 2009 - 12:25

OV Chipkaart Rotterdamse Metro succes

Rotterdam

De reiziger in de Rotterdamse metro is snel gewend geraakt aan het gebruik van de OV-chipkaart en oordeelt in het algemeen positief over de aanschaf en het reizen met de OV-chipkaart.

Het aantal foutieve transacties als gevolg van het vergeten uit te checken (de zogenaamde 4-euro transacties) is meer dan gehalveerd van 0,44% in de periode januari – november 2008 naar 0,19% in de laatste week van februari 2009.

De reiziger ervaart daarnaast een verbetering met betrekking tot de sociale veiligheid. Het aantal zwartrijders in de metro is meer dan gehalveerd, van 10% naar ongeveer 4%. Ook zijn er na de actie van TV Rijnmond en de Radboud Universiteit Nijmegen met het illegaal opladen van een OV-chipkaart met 0,01 eurocent geen fraudegevallen meer geconstateerd.

Dit staat in de “Evaluatie OV chipkaart Rotterdamse Metro� die in opdracht van de stadsregio Rotterdam is opgesteld en vandaag door staatssecretaris Huizinga van het ministerie van Verkeer en Waterstaat naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Provincie:
Tag(s):