maandag, 16. maart 2009 - 17:55

Overeenkomst Roosevelt Academy Middelburg en TU Eindhoven over masteropleidingen

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat instroommogelijkheden in masteropleidingen bieden voor afgestudeerde Roosevelt Academy studenten.

De twee instellingen starten een tweejarige pilot waarbij RA bachelors of science onder voorwaarden kunnen instromen in tien technisch-wetenschappelijke masters.Daarnaast zullen de TU/e- masteropleidingen Applied Physics en Industrial Design toelating op individuele basis mogelijk maken.

De voorwaarde voor instroom in de masters is dat RA bachelorstudenten een schakelprogramma van 30 ECTS doorlopen – dit kan eventueel tegelijkertijd met de masteropleiding gevolgd worden. De studenten moeten verder tijdens hun bachelorstudie op RA wiskunde en een technisch vak (gerelateerd aan de te volgen master) gevolgd hebben op het hoogste niveau.

De Dean van de Roosevelt Academy, prof dr. Hans Adriaansens, is erg blij met de afspraken: “Onze bachelorstudenten hebben al heel veel prachtige mastermogelijkheden, maar vooral op het gebied van de exacte wetenschappen is deze instroomoptie naar de TU Eindhoven een fantastische aanvulling op hun keuzes�, aldus Adriaansens.

Er wordt door docenten van de RA en de TU Eindhoven bekeken of er nog verdere TU/e- masteropleidingen zijn waar systematische doorstroom mogelijk is.
Provincie:
Tag(s):