dinsdag, 27. januari 2009 - 15:23

Overleg jachtbouw-cao vastgelopen

Odijk

Na vier moeizame onderhandelingsronden is het overleg dinsdag 27 januari 2009 over een nieuwe Cao voor de Jachtbouw vastgelopen. De bonden zijn opgestapt nadat de werkgevers opnieuw weigerden met een fatsoenlijk bod te komen en uitsluitend verslechteringen wilden doorvoeren. Dit heeft CNV Hout en Bouw dinsdag laten weten.

Daar waar een loonsverhoging over 2009 van 3,5 procent alom wordt beschouwd als redelijk, komen de werkgevers (HISWA) na vier keer onderhandelen nog niet verder dan 1%.

Hierbij komt, dat ze de bijdrage in de ziektekosten (die al jaren op € 75,- ligt) niet willen verhogen, dat ze alle extra verlofdagen voor jongeren onder de 20 jaar en ouderen boven de 55 jaar willen afpakken en dat ze de loonschalen voor jongeren in opleiding willen verlagen.

“Door hun opstelling breken de werkgevers het onderhandelingsproces af�, zegt onderhandelaar René Lahoye van CNV Hout en Bouw. “In normale omstandigheden zou hun opstelling al ver onder de maat zijn, maar nu we praten over een economiecrisis wentelen ze de eventuele gevolgen volledig af op de werknemers. Voor mij is die opstelling volstrekt onacceptabel.�

Lahoye heeft de werkgevers gevraagd met hun achterban te overleggen over het loonbod en gaat zelf nu eerste de leden van de bond informeren
Provincie:
Tag(s):