vrijdag, 23. januari 2009 - 10:34

Overval op winkel in scene gezet

Laren

De gewapende overval van maandag 19 januari op een kledingwinkel in Laren is in scène gezet. Er kwam die maandag in de namiddag een melding binnen dat er een overval had plaatsgevonden op een kledingwinkel in Laren.

De enige aanwezige medewerkster zou zijn bedreigd met vuurwapen en vervolgens in een pashokje zou zijn gekneveld. Vervolgens werd alle kleding uit de winkel meegenomen door de twee daders.

Naar aanleiding van onderzoek werden dinsdagavond 20 januari in een woning in Amsterdam door de politie Gooi en Vechtstreek een 67-jarige man en een 52-jarige man aangehouden. De twee mannen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op de kledingwinkel.

In de woning werden een grote hoeveelheid kleding en goederen uit de winkel teruggevonden. Uit verhoor en nader onderzoek werd duidelijk dat de 49-jarige eigenaresse van de winkel vermoedelijk heeft samengewerkt met de verdachten. Zij werd daarom gistermiddag aangehouden. Ze wordt verdacht van poging oplichting van de verzekering en het doen van valse aangifte.

De rollen van de eigenaresse en de andere twee verdachten in het verhaal worden nader onderzocht. Ook wordt bekeken of de kosten die gemaakt zijn door de politie op de eigenaresse kunnen worden verhaald.
Provincie:
Tag(s):