maandag, 7. september 2009 - 10:06

Overvalactie Westelijke Parallelweg Krabbendijke

Krabbendijke

Vorige week startte waterschap Zeeuwse Eilanden met de aanleg van een fietspad langs de Westelijke Parallelweg bij Krabbendijke. Tijdens de werkzaamheden rijdt groot materieel af en aan. Alle weggebruikers krijgen tijdens de werkzaamheden daarom te maken met een omleiding.

Om het belang van deze omleiding onder de aandacht van vooral fietsers te brengen, voert het Overvalteam van ‘Vaker Veilig Fietsen’ op 9 en 24 september en 5 oktober actie op deze weg.

Tussen 7.45 en 9.15 uur moedigt het Overvalteam fietsers aan om om te rijden. Als ze dit doen, ontvangen ze een flesje water met daarop een unieke code. Deze kunnen ze invullen op een speciale website, www.ikfietsom.nl, waarmee ze kans maken op een leuke prijs. Mensen die niet omfietsen krijgen een waarschuwing en kunnen een volgende keer rekenen op een bekeuring van de politie.

Tijdens de werkzaamheden rijdt tot 20 november veel zwaar verkeer op het werk en dit kan levengevaarlijke situaties voor fietsers opleveren. Het is dus van groot belang dat iedereen gebruik maakt van de omleidingsroute.

Tijdens de eerste fase van het werk wordt de weg vanaf de Schapendijk tot aan het Calvijn college afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Schapendijk en de Oude Rijksweg. De bus volgt deze route ook en zal de leerlingen of in de Dorpsstraat afzetten of bij de school. Fietsers uit de richting van Yerseke moeten omrijden via de Noorddijk en de verlengde Noorddijk.

Tijdens de tweede fase van het werk wordt de weg vanaf het Calvijn college tot aan de Noordweg afgesloten. Fietsers uit de richting van Yerseke hebben hier geen last van. Fietsers uit de richting van Rilland kunnen via het voormalige veilingterrein naar school. In principe wordt de weg in de weekenden opengesteld.
Provincie:
Tag(s):