zondag, 19. april 2009 - 12:23

Overvalgolf in Wilnis en Mijdrecht

Wilnis

Op vrijdagavond en zaterdagnacht werden vier woningen in Wilnis en Mijdrecht kort achter elkaar overvallen en werden de vijf verdachten aangehouden.

Overvallen in Mijdrecht

Omstreeks 23.30 uur was een bewoonster van het Hofland in Mijdrecht televisie aan het kijken toen de deurbel ging. Zij liep naar de deur en deed vervolgens open. Direct stormde twee mannen naar binnen, bedreigde haar met een mes en vroegen om geld. Doordat een medebewoner poolshoogte kwam nemen renden de twee daders hard weg. De bewoners sloegen direct alarm via 112. De bewoonster hield een pijnlijk nek over aan deze overval.

Een kwartier later, omstreeks 23.45 uur, werd er aangebeld bij een woning aan de Tweede Zijweg in Mijdrecht. De bewoner deed open en werd vervolgens door twee daders naar binnen geduwd en bedreigd met een mes. De man moest geld en sieraden afgeven en na deze overval verdwenen de daders weer.

De politie was inmiddels een grote zoekactie gestart in Mijdrecht en keek uit naar de daders waarvan een summier signalement bekend was. Tevens werd Burgernet ingezet.

Overvallen Wilnis

Omstreeks 01.00 uur meldde een bewoner aan de Burgemeester Fernhoutlaan in Wilnis dat er twee jongens hard wegrenden bij zijn woning. Deze verdachte situatie werd direct gemeld bij de politie.

Omstreeks 01.10 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Herenweg in Wilnis. De bewoner zat televisie te kijken en liep vervolgens naar de deur. Hij deed open en werd plotseling met vermoedelijk peperspray in zijn ogen gespoten. De man kon even niets meer zien en voelde dat de personen die eerst voor deur stonden de deur probeerden open te duwen. De man duwde met kracht terug en wist uiteindelijk de deur weer te sluiten. De daders verdwenen vervolgens. De melder belde direct 112.

Verdachten aangehouden

Het gebied Mijdrecht, Wilnis werden tientallen agenten ingezet en werd gebruik gemaakt van speurhonden en warmtebeeldkijkers.

Binnen 20 minuten na de laatste overval werden op de Watermolen en het Proostdijlaantje en de Bozenhove vijf jongens/mannen aangehouden in de leeftijd van 16 to 18 jaar uit IJsseltein. Mijdrecht en Vinkeveen. De mannen voldeden aan de opgegeven signalementen en werden ingesloten voor verhoor. Bij een van deze locaties werd een deel van de buit aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):