vrijdag, 20. maart 2009 - 17:21

Overvallers aangehouden door arrestatieteam

Rotterdam

De politie heeft vrijdagmiddag 20 maart twee mannen, een 31-jarige inwoner uit Capelle aan den IJssel en een 35-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten van een reeks overvallen. Dit heeft de politie vrijdagmiddag laten weten.

Door de politie, die aan het bestrijden van overvallen de hoogste prioriteit geeft, is in de afgelopen weken een zeer intensief onderzoek verricht naar een reeks overvallen in district Oost.

De twee verdachten zijn rijdend in een gestolen auto aan het eind van de ochtend in de omgeving van het Hofplein door het Arrestatieteam van de politie aangehouden.

Met toestemming van Rechter Commissaris is vervolgens een doorzoeking in de woningen van de verdachten aan de verricht. Hierbij is in de woning van de Rotterdammer een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Inzet
De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Vele tientallen politiemensen hebben zich in de afgelopen dag en nacht ingezet om deze overvallers aan te houden.

Er is preventief gesurveilleerd tijdens openings- en sluitingstijden door zowel agenten in uniform als in burgerkleding. Maar ook is onafgebroken recherchewerk verricht om de daders te pakken. De politie arresteerde zo vorig jaar ruim 200 overvallers.
Provincie:
Tag(s):