woensdag, 21. januari 2009 - 12:35

Overvallers aangehouden na Burgernetactie

Vinkeveen

Twee mannen pleegden op dinsdagochtend 20 januari een gewapende overval. Dankzij oplettende burgers werden later twee verdachten aangehouden. Rond 10.20 uur kwamen twee gewapende mannen een bedrijf aan de Kerklaan binnen. Zij bedreigden twee medewerkers met een vuurwapen, maakten een geldbedrag buit en verlieten het pand. Nadat 112 was gebeld gingen direct meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse.

Er werd een onderzoek in de omgeving ingesteld en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie, waarbij het signalement van de gevluchte verdachten werd verspreid. De Burgernetactie resulteerde in enkele waardevolle getuigen. Dankzij hen leidde het spoor naar de Patrijzenlaan en uiteindelijk naar een woning daar. De woning werd rondom afgezet, in afwachting van de komst van een Arrestatieteam (AT).

In afwachting van het AT, kwam een verdachte plotseling de woning uit. Deze verdachte, een 21-jarige man uit Utrecht, werd direct aangehouden. Een andere verdachte werd kort daarna door het AT in de woning aangehouden.

Het ging om een 20-jarige man uit Den Helder. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. In de woning werd een vuurwapen en een geldbedrag aangetroffen.

Aan het eind van de middag werd in Vinkeveen nog een derde verdachte, een 20-jarige man uit Vinkeveen, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):