maandag, 18. mei 2009 - 13:29

Overvallers ontvoeren medewerker coffeeshop

Rotterdam

De politie heeft zondag een jongen aangehouden na een melding van een overval in een woning. Tevens werd een geknevelde Rotterdammer uit de achtergelaten vluchtauto van de overvallers bevrijd. Dit heeft de politie maandag 18 mei bekendgemaakt.

In de nacht van zaterdag op zondag rond twaalf uur kreeg de politie melding van een overval in een woning aan de Eikvaren. Toen agenten het huis omsingelden, reed er net een auto met hoge snelheid weg.

Agenten zetten direct de achtervolging in en hielden de auto staande. Uit de auto renden 3 mannen weg de woonwijk in. In de auto zat nog een geknevelde man die door politiemensen werd bevrijd. Deze 21-jarige Rotterdammer bleek achteraf een medewerker van een coffeeshop in Dordrecht.

Achtervolging
Andere politiemensen achtervolgden de mannen die de achtertuinen van allerlei woningen in renden. Daarnaast is ook het Arrestatie Team (AT) ingezet die het gebied heeft afgezet.

Vuurwapen afgegaan
De verdachten renden door de achtertuinen en veroorzaakten schades aan diverse tuinhekken. Op een moment dat één van de verdachten over een tuinhek klom, ging zijn vuurwapen af. Niemand is hierbij gewond geraakt.

Aanhouding
Agenten wisten één verdachte in te sluiten en aan te houden. Deze 17-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. In een achtertuin heeft de politie een vuurwapen aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):