zaterdag, 9. mei 2009 - 12:39

Overvallers supermarkt op heterdaad gepakt

Almere

Zaterdagochtend werden bij een gewapende overval op een Albert Heijn filiaal op de Vrijmarkt twee verdachten aangehouden. Dit meldt politie Flevoland.

Eén van de overvallers werd direct bij de supermarkt gearresteerd. Bij de aanhouding van deze verdachte is door de politie geschoten. Twee andere overvallers sloegen op de vlucht waarna een grote zoekactie werd opgezet.

Een getuige zag even na 07.00 uur een paar vreemde figuren bij de achterzijde van het Albert Heijn filiaal aan de Vrijmarkt en vertrouwde het niet. Hij belde direct 1-1-2 waarna de politie met meerdere eenheden positie innam rond de supermarkt.

De politie wist telefonisch contact te leggen met een personeelslid waarna bleek dat er een overval gaande was in het AH-filiaal. Op het moment dat de overvallers naar buiten kwamen, stonden die oog-in-oog met meerdere agenten.

Eén van de overvallers werd direct, nadat er door de politie was geschoten, buiten de supermarkt aangehouden. De twee andere daders vluchtten een woonwijk in.

De politie startte direct een grote zoekactie en kamde de omgeving uit. In een achtertuin in de omgeving van de Zuidmarkt werd een tweede verdachte ontdekt en onmiddellijk ingerekend. De verdachten zijn een 19-jarige man uit Amsterdam en een 20-jarige man uit Almere.

Naar de derde dader wordt nog gezocht. Er raakte niemand gewond. Het overvallenteam van District Zuid heeft de zaak in onderzoek. De twee overvallers zijn ingesloten en zitten vast.

Dit is de derde overval op een supermarkt in één week tijd, zo meldt een woordvoerster van de politie. De twee andere overvallen zijn gepleegd op filialen van Dirk van den Broek en de Lidl.
Provincie:
Tag(s):