donderdag, 2. april 2009 - 10:28

Paal belemmert hulpdiensten tijdens uitruk

Zeist

In de nacht van woensdag op donderdag werden de politie en de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Voorheuvel. Aan het begin van de straat bevindt zich een paal om het winkelgebied autoluw te houden. De politie die al aanrijdend was vroeg aan het bureau of zij de paal al konden laten zakken, echter zonder resultaat. Ook het brandweervoertuig kwam stil te staan voor de paal.

Drie brandweermensen zijn hierop uitgestapt en al rennend naar het brandadres gegaan, terwijl het voertuig moest omrijden om ter plaatse te komen. Dit koste de brandweer kostbare minuten. Bij aankomst bleek het gelukkig niet om een woningbrand te gaan maar om een voertuigbrand onder de luifel van de ingang naar de appartementen.

Doordat een bewoner zelf was begonnen met het blussen van de brand bleef de schade beperkt. Van de motor bleef weinig over, een auto die er naast geparkeerd stond en de luifel liepen aanzienlijke schade op. De blussende bewoner liep hierbij wel een rookvergiftiging op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweerauto's zijn uitgerust met een transponder om de palen te laten zakken. Echter door een storing in het systeem functioneerde de paal niet. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het systeem zal donderdag de storing verhelpen, mocht dat niet lukken blijven de palen omlaag om herhaling te voorkomen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.
Provincie:
Tag(s):