zondag, 12. april 2009 - 20:23

Paard gewond bij aanrijding

Hendrik-Ido-Ambacht

Een paard is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De politie zoekt hiervoor nog een onbekende motorrijder die het paard, volgens getuigen met hoge snelheid, passeerde. Dit heeft de politie zondag 12 april bekendgemaakt.

Op zaterdagmiddag 11 april 2009 rond 17.15 uur reed een 74-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht met zijn aanspanning, een 7-jarig paard en kar, over de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht in de richting van de Sandelingenstraat. Een brommer en motorfiets passeerden het paard met wagen.

Volgens getuigen reed de motor met hoge snelheid. Het paard sloeg in ieder geval op hol en raakte daarbij twee geparkeerde auto’s. Het paard sprong tegen een auto waardoor de aanspanning omviel. De 74-jarige raakte ook gewond, hij had een hoofdwond en mogelijk een elleboogfractuur.

Het paard had snijwonden aan zijn voorbeen en diverse schrammen. De politie stelt een onderzoek in en zoekt de motorrijder die een witte/goudkleurige helm droeg. Vermoedelijk ging het om een blauwe met zwarte motor van het merk Yamaha.

De bestuurder of getuigen die weten wie de bestuurder is kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):