maandag, 16. maart 2009 - 9:43

Paardrijdsters aangevallen door agressieve weggebruikers

Harlingen

Een 79- jarige man en een 45-jarige man, beide uit Tzum, zijn door de politie aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Op zondagavond reed een groepje paardrijdsters en een 48-jarige begeleidster op de fiets in de richting van hun woning. In een passerende auto zaten twee mannen die de paarden wilden opjagen om hen aan de kant te laten gaan. Dit deden zij door op de deuren van de auto te bonken. Toen dit niet bleek te helpen stopte de auto en liep de oudste man naar de paardrijdsters toe en pakte één van hen bij de enkel. Zij reageerde hierop door de man met haar zweep te slaan.

De andere man was ondertussen ook uitgestapt om mee te delen dat zij hier niet zo mochten rijden. De begeleidster probeerde de boel nog te sussen, maar zij ontving echter zelf klappen en werd geschopt. Ook probeerden de mannen haar naar een sloot te slepen. Hierna vertrokken de mannen weer.

Dankzij het signalement en het kenteken kon de politie de mannen aanhouden en overbrengen naar het politiebureau in Leeuwarden. Na verhoor werden de mannen naar huis gestuurd. Voor de groep is slachtofferhulp ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):