woensdag, 8. juli 2009 - 21:45

Pakjesbezorger blijkt oplichter

De politie waarschuwt voor een man die zich uit geeft als pakjesbezorger. Hij zegt dat de mensen geld moeten betalen voor het pakje en alleen maar met een pinpas kunnen betalen. Dat pinnen lukt niet maar binnen enkele dagen wordt er geld van de rekening van het slachtoffer afgeschreven door pintransacties.

In korte tijd is dit al twee keer gebeurd in 's-Hertogenbosch, zoals ook zaterdag 4 juli jl. op de Wethouder Schuurmanslaan. De man kwam aan de deur met een pakje voor de bewoner. Die moest voor het pakje betalen maar kon alleen pinnen. Dat probeerde het slachtoffer op een mobiel pinapparaat. Dat pinnen lukt twee keer niet door een vermeende storing. De man is toen weer vertrokken.

Binnen enkele dagen was er voor 5300,- euro van de rekening van het slachtoffer gepind.Signalement van de man is: blank uiterlijk, sprak beschaafd nederlands, donker achterover gekamd kort haar, slank postuur, leeftijd ronde de 26 jaar, ongeveer 1.85 m lang. Indien u niets besteld heeft moet u geen pakje aanpakken. En als u voor een pakje zou moeten betalen dan zou u dat van tevoren moeten weten en anders moet u niet betalen en zeker niet met een pinpas. Ook moet de pakjesbezorger zich kunnen legitimeren met een bedrijfspas.
Provincie:
Tag(s):