zondag, 8. februari 2009 - 21:27

Pakman heeft schijthekel aan hondenpoep

Rotterdam

Op woensdag 11 februari gaat Pakman op zoek naar hondenbazen die hondenpoep niet opruimen. Daar heeft-ie een schijthekel aan! Baasjes die betrapt worden zijn de sigaar! Ze krijgen een boete en ook nog een rekening voor het opruimen. Maar op dinsdag is de Pakman al actief en waarschuwt hij hondenbezitters voor de hardere aanpak van de gemeente. Vanaf 11 februari moet namelijk ook worden betaald als de hondenpoep niet wordt opgeruimd.

De gemeente Rotterdam werkt samen met inwoners aan een schone stad. Afval, zwerfvuil en hondenpoep zorgen nog voor veel overlast op straat. In speciaal aangewezen uitlaatzones voor honden ruimt de gemeente hondenpoep op. Maar op andere plekken geldt de opruimplicht. Veel hondenbezitters maken gebruik van de uitlaatzone’s of verwijderen de hondenpoep van straat. Toch is hondenpoep nog steeds een probleem. Daarom gaat de gemeente Rotterdam de vervuiler harder aanpakken door strenger te handhaven én de vervuiler ook te laten betalen voor het opruimen van de hondenpoep. Rotterdamse hondenbezitters hebben een brief gekregen waarin zij over de hardere aanpak worden geïnformeerd.

Overtreders die op heterdaad worden betrapt krijgen een boete van € 90,00 en een rekening van € 113,50 voor het opruimen door de gemeente als de hondenpoep niet onmiddellijk zelf wordt opgeruimd. De totale kosten komen dan op € 203,50. Bovendien controleert de gemeente gelijk of de overtreder hondenbelasting heeft betaald.
Provincie:
Tag(s):