donderdag, 12. februari 2009 - 0:31

Paleis Het Loo valt in de prijzen op Goed Geld Gala

Apeldoorn

De BankGiro Loterij maakte dinsdagmiddag tijdens het Goed Geld Gala bekend dat Paleis Het Loo één van de instellingen is die zich mag verheugen in een financiële steun voor de komende jaren. Met een fantastische bijdrage van 200.000 euro gedurende vijf jaar wil Paleis Het Loo de geschiedenis van het Huis van Oranje voor een breder publiek toegankelijk maken.

Al 25 jaar lang geeft Paleis Het Loo aan de hand van vorstelijk ingerichte vertrekken een beeld van drie eeuwen bewoningsgeschiedenis door de Oranjes. De wens bestaat om de rijke collecties meer tot leven te laten komen en voor een breed publiek te ontsluiten. Dankzij de genereuze donatie van de BankGiro Loterij wordt het mogelijk om een speciale ruimte in te richten, waarin de museumbezoekers via een eigentijdse presentatie meer inzicht krijgen in de geschiedenis van Nederland als monarchie en de rol die de opeenvolgende Oranjes daarin gespeeld hebben.

Ruim 58 miljoen euro overhandigde de BankGiro Loterij aan meer dan vijftig culturele instellingen uit het hele land. Dit geld (de helft van de totale inleg van 116 miljoen euro) is bijeengebracht door de bijna 900.000 deelnemers van de BankGiro Loterij. De begunstigden van de BankGiro Loterij zijn allemaal unieke culturele instellingen met veel bezoekers, een landelijk bereik, maar veelal met een regionaal karakter. Wat ze verder delen is passie, ondernemerschap en visie, zowel inhoudelijk als ten aanzien van marketing en fondsenwerving.

Gastspreker Alexander Rinnooy Kan zei hierover tijdens de bijeenkomst in Het Spoorwegmuseum in Utrecht: “de BankGiro Loterij maakt cultuur voor het grote publiek laagdrempelig. Ze stimuleert bijvoorbeeld samenwerking met culturele instellingen die grote ambitie vertonen, in combinatie met cultureel ondernemerschap. Vernieuwing en lef staan daarbij hoog in het vaandel.�
Provincie:
Tag(s):