zondag, 29. maart 2009 - 16:59

Paleisgeheimen

Apeldoorn

Paleis Het Loo neemt ook dit jaar deel aan het Museumweekend op zaterdag 4 en zondag 5 april. Voor jong en oud worden er extra activiteiten aangeboden.Het museum sluit met de bezoekersroute Paleisgeheimen aan bij het thema van het Museumweekend, De Kunst van het Verleiden.

In de verzameling van Paleis Het Loo bevinden zich namelijk bijzondere voorwerpen met een verrassend verhaal.

De route op papier voert door de vele paleisvertrekken en schenkt speciale aandacht aan objecten met een leuke of bijzondere anekdote. Ook kan de bezoeker zich laten verleiden tot het volgen van een audiotour door het paleis, te huur voor € 2,00, met levendige verhalen, voorzien van bijpassende achtergrondgeluiden en muziek. Voor kinderen is er een speciale kindertour verkrijgbaar.

In het Stallencomplex is de onlangs geopende tentoonstelling “Een Koninklijk Fotoalbum, deel 10� te bezichtigen, met circa 250 foto’s over het koningshuis in de twintigste eeuw. Tevens wordt hier een film vertoond, waarin bekende Nederlanders, zoals Majoor Bosshardt en Paul van Vliet, vertellen over hun fotomoment met een lid van de Koninklijke Familie.
Voor kinderen zijn er speurtochten door het paleis en de tuin verkrijgbaar.

Het park rond jachtslot Het Oude Loo, uitsluitend geopend in de maanden april en mei, is tijdens het Museumweekend toegankelijk voor publiek.
Provincie:
Tag(s):