dinsdag, 17. november 2009 - 14:18

Parkeergarage Koestraat Amersfoort gerenoveerd

Amersfoort

Aanstaande zaterdag 21 november wordt parkeergarage Koestraat in Amersfoort op een feestelijke wijze heropend. Dit in het kader van de intensieve renovatie van vier maanden en hiermee de komst van diverse ‘groene’ voorzieningen in de parkeergarage.

Wethouder van 't Erve (Milieu, Onderwijs en Integratie) en Hekman (Financiën) zijn aanwezig en komen om 09:30 in een opvallende elektrische sportauto parkeren. De eerste tweehonderdvijftig parkeerders ontvangen tijdens de opening een gratis chocoladeletter. Bezitters van een elektrische auto kunnen de komende tijd gratis gebruik maken van de twee elektrische oplaadpunten op de begane grond.

De renovatie bestond uit het opnieuw schilderen van de garage, het vernieuwen van de belijning, de bebording en een nieuwe route in de parkeergarage. Ook is de beheerderloge en zijn de sanitaire voorzieningen in de parkeergarage vernieuwd. Zo is er een gehandicaptentoilet geïnstalleerd en kunnen ouders hun baby verschonen.

Naast de elektrische aansluitpunten is de luchtkwaliteit in de garage verbeterd. De muren zijn beschilderd met een speciale fotokatalytische verf. Dit zorgt ervoor dat organische vervuiling en bacteriën op de verflaag worden vernietigd. Met de komst van de enkele duurzame voorzieningen wil ParkeerService een bijdrage leveren aan de reductie van CO2 uitstoot.
Provincie:
Tag(s):