donderdag, 22. oktober 2009 - 14:46

Paul McCartney na zes jaar terug in GelreDome

Arnhem

Na zijn uitverkochte stadiontournee in de Verenigde Staten afgelopen zomer heeft Paul McCartney vandaag zijn eerste Europese tournee sinds 2004 aangekondigd: “Good Evening Europe”.

In december zal Macca zeven speciale arena shows geven in Europa waaronder voor het eerst in de O2 Arena in Londen. Op woensdag 9 december doet hij het GelreDome in Arnhem aan. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Het is zijn eerste concert in Nederland sinds zijn “Back In The World” tour waarmee hij in 2003 ook GelreDome aan deed. Tijdens de tournee speelt hij verder in Hamburg, Berlijn, Parijs, Keulen, Dublin en tot slot de O2 Arena op 22 December. McCartney zegt zelf over de tour: “This is my chance to bring our current show home to where it all began. Starting in Hamburg, ending in London and rocking everywhere in between. I’m very much looking forward to ending the year on a high.”

Op 20 november verschijnt ‘Good Evening New York City’ de registratie van het concert dat McCartney afgelopen zomer gaf in het kader van zijn ‘Summer Live ‘09’ tournee. De dubbel cd/dvd bevat unieke live opnamen met imponerende uitvoeringen van Beatles, Wings en solo klassiekers vanuit Citi Field, voorheen het Shea Stadium, de historische plaats waar het legendarische concert van The Beatles plaatsvond in 1965.
Provincie:
Tag(s):