dinsdag, 6. oktober 2009 - 10:24

Pedofiel mag na straf niet terugkeren in woonplaats

Eindhoven

Een pedofiel uit de gemeente Eindhoven mag na het uitzitten van zijn straf niet terugkeren in zijn woonplaats. Dat is hem ontzegd door burgemeester Rob van Gijzel van die plaats. De man in kwestie is woedend en vecht het verbod aan bij de bestuursrechter, zo meldt de Volkskrant maandag.

Het is de eerste keer dat een veroordeelde zendendelinquent op deze manier uit zijn woonplaats geweerd wordt. De terugkeer van de pedoseksueel, die tot twee keer toe veroordeeld is voor ontucht met minderjarigen, zou leiden kunnen tot onrust en wraakacties onder de bewoners.

De man kan volgens de gemeente Eindhoven wel een huurwoning krijgen als hij toestemt in toezicht van de reclassering en zo nodig een gps-enkelband draagt. Daarnaast zou hij een verbod van de gemeente krijgen om zich op te houden bij scholen, kinderdagverblijven, zwembaden en speeltuinen. Dit weigerde hij echter.

Formeel toezicht op de man kan niet worden opgelegd omdat hij in cassatie is gegaan tegen het hem door het hof van Den Bosch opgelegde vonnis van drie jaar celstraf en vijf jaar reclasseringstoezicht. Hij heeft inmiddels 27 maanden vast gezeten en zal binnenkort vrijkomen.
Provincie:
Tag(s):