donderdag, 26. februari 2009 - 21:46

Penaltyserie nekt FC Twente

(Elfvoetbal) FC Twente is na een uitputtingsslag ten onder gegaan in het UEFA Cup-toernooi. De Tukkers verloren na een strafschoppenserie van Olympique Marseille, waarbij Slobodan Rajkovic de schlemiel van de avond werd. De verdediger schoot penalty nummer zestien huizenhoog over en zorgde zo voor de uitschakeling van Twente. Marseille maakte in de reguliere speeltijd al de 1-0 achterstand uit het eerste duel ongedaan door een doelpunt van Hatem Ben Arfa.

De ploeg van trainer Steve McClaren begon met te veel respect voor de Fransen aan de wedstrijd en Marseille nam het initiatief. Niang schoot de eerste kans nog voorlangs, maar in de 24ste minuut was het wel raak voor Marseille. Ben Arfa kegelde een vrije trap van dertig meter tegen de binnenkant van de paal; 1-0.

Zo was de stand over twee wedstrijden weer gelijk en de Tukkers moesten aan de bak. Maar heel ver kwam Twente niet. De grootste kans was voor Marko Arnautovic. Hij kon op aangeven van Blaise Nkufo uithalen, maar schoot in twee instanties naast.

In de 68ste minuut ging er heel kort wat gejuich door het Twente-stadion. Douglas dacht te scoren uit een vrije trap van Kenneth Perez, maar de verdediger stond buitenspel. Het bleef 1-0 voor de Fransen en dus moest er worden verlengd. De twee vermoeide ploegen deelden in de extra speeltijd niet meer dan wat speldenprikjes uit, afgezien van een aardige knal van Arnautovic, die door Youssouf Hersi werd overgekopt.

Een penaltyserie moest daarom uitkomst bieden en daarin bleek Marseille de sterkste. Blaise Nkufo miste meteen de eerste penalty voor Twente, terwijl de Fransen de eerste vier strafschoppen raak schoten. Pingel nummer vijf voor Marseille werd echter gemist door Ziani, waardoor de Tukkers in de race bleven.

Rajkovic werd uiteindelijk degene die miste. Hij moest bij een 7-6 stand gelijk maken, maar schoot ver over.