dinsdag, 31. maart 2009 - 22:55

Pers-Preview AutoRai 2009

Amsterdam

Een dag voor de opening van de AutoRAI voor het publiek is het
traditiegetrouw de dag voor de pers. Zo was dinsdag 31 maart o.a. de nieuwe Toyota Prius aanwezig, met een sterkere benzinemotor en een nog geavanceerder accu management en een moderne stroomlijn. In de auto is het minder futuristisch en meer afgestemd op de belangrijkste doelgroep, de zakelijke berijder.

Er waren enkele conceptcars te zien zoals op de Mazda stand.

Nieuw dit jaar was overigens de indeling op gebruik van de auto en niet enkel meer op merk. Zo is er een hal voor de avontuurlijke autogebruiker, sportauto's en familieauto's.

Uiteraard veel aandacht op de AutoRAI voor "groen" in al zijn facetten. Van al-dan-niet geheel hybride auto's tot autos' die rijden op alternatieve brandstoffen zoals elektriciteit, waterstof en aardgas.

Naast de vele Europese en Aziatische automerken waren ondanks alle problemen in het thuisland merken als Jeep, Chrysler en Dodge aanwezig. Zo toonde Chrysler de nieuwe Grand Voyager die weer een Amerikaans stoer uiterlijk gekregen heeft in plaats van de afgeronde Europese vormen van eerdere modellen.

Bekende Nederlanders waren er ook te zien, zo was Tom Coronel en startend autocoureur Rob Kamphues op de Ibiza stand aanwezig en desondanks de financiële crisis waren sommige merken toch in staat aantrekkelijke dames in te huren.

Naast auto's waren er ook motoren te zien en... te berijden. Voor de bezitter van een motorrijbewijs staan motoren klaar maar ook zonder motorrijbewijs kan worden proefgereden.
Categorie:
Tag(s):