dinsdag, 10. maart 2009 - 20:31

Peugeot Partner Tepee 7-zits

In mei 2008 kwam de nieuwe Peugeot Partner Tepee op de markt. Deze personenauto kenmerkt zich vooral door de ruimte in het interieur en de praktische opbergmogelijkheden en is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor de midi-MPV. Vandaag breidt Peugeot het leveringsgamma uit met een versie met zeven zitplaatsen en een nieuw actiemodel, de “Zenith�. Ook is er een nieuw navigatiesysteem, Peugeot Connect Nav.

Dit nieuwe aanbod blinkt uit door het modulaire ontwerp met zeven individuele stoelen, waarbij de drie stoelen op de tweede zitrij en de twee stoelen van de derde zitrij kunnen worden neergeklapt of zelfs geheel verwijderd.

Om voldoende ruimte en een gemakkelijke instap te creëren voor de achterste passagiers, zijn op rij 2 de stoelen 90mm naar voren en 42mm hoger geplaatst. Ook is op rij 3 de vloer iets verhoogd zodat alle inzittenden uitstekend naar buiten kunnen kijken.

Onder de bagageafdekplaat blijft nog een kofferbak van 100 liter over. Deze kofferbak groeit naar 470 liter indien de stoelen worden neergeklapt of naar 670 liter als beide stoelen worden verwijderd.

Vering en demping zijn uiteraard aangepast aan de hogere belasting van de 7-zits versie. Het uitstekende akoestische comfort van de Partner Tepee is gehandhaafd zodat alle inzittenden prima met elkaar kunnen communiceren.

De Partner Tepee XT 1.6 110pk 7-zits is inmiddels in productie en kost EUR 21.290. Dit is inclusief de twee separate stoelen op rij 3. Leverbare kleuren en opties zijn zoals op de XT met uitzondering van het Zenithdak, dat door de verhoogde positie van de stoelen niet leverbaar is op de XT 7-zits.

Partner Zenith
Op basis van de Outdoor 1.6 benzine 110pk is tijdelijk de Tepee Zenith. Dit tijdelijke model heeft een aantal aantrekkelijke extra’s zoals het multifunctionele Zenithdak, 16� lichtmetalen velgen type “Arenal�, elektrisch inklapbare buitenspiegels, donker getinte ramen achter, een separaat van de achterklep te openen achterruit, cruise control en het Pack Enfants, ofwel zonnegordijntjes op de 2e rij, spionspiegel voorin, opbergvak tussen de voorstoelen en elektrisch bedienbare kindersloten.

De totale waarde van de extra’s bedraagt EUR 2.550. De klant betaalt hiervoor EUR 1.550, zodat zijn voordeel EUR 1.000 bedraagt.

De Partner Zenith is leverbaar vanaf EUR 22.820.


Peugeot Connect Nav
Het Peugeot Connect Nav is een nieuw navigatiesysteem met Bluetooth carkit. Het heeft een 7� kleurenscherm met weergave in 2D en in perspectief. Op de harde schijf staat de kaart van alle landen in Europa en de cd-speler speelt ook MP3-bestanden af.

De prijs van het nieuwe systeem is EUR 1.600 voor de Tepee-versies zonder radio (XR en XT), en EUR 1.100 voor de overige versies (Outdoor, Zenith, XT Executive) die al voorzien zijn van een radio/cd-speler.
Categorie:
Tag(s):