woensdag, 14. oktober 2009 - 14:43

Philips komt met nieuw hulpmiddel bij Slaap Apneu

Amsterdam

Philips heeft vandaag de introductie aangekondigd van een nieuw slaaptherapiesysteem voor de behandeling van OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom). Dit nieuwe systeem werkt op basis van intelligente technologie die de behandeling van patiënten vereenvoudigt. Het systeem bewaakt de patiënt en stelt vast wanneer deze een andere behandeling nodig heeft. Daarbij zorgen geavanceerde functies voor een nog optimaler draagcomfort.

Philips deed vandaag ook een oproep tot brede voorlichting over OSAS, wereldwijd een van de meestvoorkomende slaapstoornissen. Onderzoek heeft onlangs aangetoond dat OSAS kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals verhoging van het risico van diabetes, hoge bloeddruk, hartinfarcten, herseninfarcten en andere aandoeningen.

Het overgrote deel van de bevolking roept bij slaapstoornissen niet de hulp van een arts in. Mensen met een matige tot ernstige vorm van OSAS lijden vaak aan meerdere symptomen, zoals luid, hinderlijk snurken, snakken naar adem of bijna stikken tijdens de slaap, en extreme slaperigheid overdag.

Na onderzoek van de klachten en symptomen kan de arts eenvoudig vaststellen of er sprake is van OSAS. Wanneer slaapapneu wordt vermoed, wordt de patiënt voor een diagnostisch slaaponderzoek doorverwezen. Bij dit onderzoek wordt een zogeheten polysomnogram (PSG) gemaakt om de aard en ernst van de slaapapneu te kunnen vaststellen en de juiste behandeling te kiezen.

Het nieuwe slaaptherapiesysteem van Philips Respironics is een CPAP-oplossing op basis van intelligente technologie. Dat biedt het zorgteam de mogelijkheid om al in een vroege fase te kunnen vaststellen hoe de behandeling moet worden aangepast, indien nodig. Bovendien is het ontwerp van het nieuwe slaaptherapiesysteem speciaal afgestemd op optimaal draagcomfort voor de patiënt.
Categorie:
Tag(s):