zaterdag, 21. maart 2009 - 18:42

Pieter van Vollenhoven goede PR voor werk politievrijwilliger

Venray

In uniform heeft Pieter van Vollenhoven zaterdag in Venray gewerkt als politievrijwilliger. Hij deed mee aan twee verkeerscontroles die door de vrijwillige politie Limburg-Noord zelf waren georganiseerd. Van Vollenhoven deed mee in het kader van Make a Difference Day (MADD), waarbij landelijk het vrijwilligerswerk onder de aandacht van de burgers werd gebracht. Daarvoor werd hij voor één dag beëdigd als politievrijwilliger.

In Venray werd Van Vollenhoven ingezet bij een controle op de verkeersveiligheid van met name aanhangwagens. Er werd met name gecontroleerd op technische mankementen aan aanhangers. Ook werd gekeken naar de verlichting en het dragen van de gordel. Van Vollenhoven zelf heeft hierbij geen bekeuring uitgeschreven.

Na ruim een half uur werd van lokatie gewisseld. Vlakbij vliegbasis "De Peel" werd een snelheidscontrole gehouden. Na een instructie bediende Van Vollenhoven onder toeziend oog van twee collega’s de lasergun. De snelheden die meer waren dan de toegestane snelheid werden via de portofoon gemeld. Andere politievrijwilligers plukten vervolgens de hardrijders van de weg. Pieter van Vollenhoven heeft ook met enkele automobilisten gesproken over veiligheidsaspecten.

Pieter van Vollenhoven keek bijzonder tevreden terug op deze vrijwilligersdag. Hij was onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de politievrijwilligers. Hij heeft zelf actief meegewerkt met de vrijwillige politie en heeft daar een goed beeld bij gekregen. Korpschef Bryan Rookhuijzen van het politiekorps Limburg-Noord was ook zeer tevreden met het verloop van deze bijzondere dag voor de vrijwillige politie. "Dit heeft absoluut PR opgeleverd voor deze vrijwilligerstak en we hopen natuurlijk ook dat er respons komt vanuit de samenleving van mensen die interesse tonen voor de vrijwillige politie".
Provincie:
Tag(s):