woensdag, 27. mei 2009 - 15:38

Piloot met eenmotorig vliegtuig van Amerika naar Nederland

Groningen

Nee, hij wil zich niet vergelijken met Charles A. Lindbergh, die op 20 en 21 mei 1927 in de Spirit of St. Louis als eerste een Trans Atalantische vlucht maakte, maar de vergelijking en de herinnering doemen wel op.

Ben Cappelle van Air Center Europe (ACE) wil namelijk met een eenmotorige dubbeldekker Antonov 2 de oversteek maken van Amerika naar Nederland. Een niet van gevaar onbloot avontuur.

Want Cappelle, die wordt vergezeld van een copiloot en een monteur, wil de eerste zijn die gebruik maakt van biobrandstof, een mengsel van kerosine en algen. Met zijn vlucht hoopt Cappelle tevens 250.000 euro in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen, Piloten zonder Grenzen, Warchild en microkredieten voor boeren in Kenia. Rotary International Nederland heeft dit Kenia project als haar speerpunt genomineerd.

Omdat de vlucht niet zonder gevaar is wordt de Antonov 2 N244MJ uit 1955 en van Russische makelij per satelliet gevolgd door de European Space Agency. Via een webcam in de cockpit is de avontuurlijke vlucht live via internet te volgen.
Provincie:
Tag(s):