zondag, 16. augustus 2009 - 21:07

Plaatsen liggers bij de A6/afslag 11 vanwege aanleg Hanzelijn

Lelystad

De Combinatie Hanzelijn Nieuwe Land v.o.f. plaatst in de nacht van 26 augustus 2009 achttien liggers ter hoogte van het viaduct kruising A6/Houtribweg, aan de kant van Lelystad. De werkzaamheden starten rond 19.00 uur ’s avonds en zullen tot 6.00 uur ’s nachts doorgaan. De liggers zijn nodig voor de aanleg van een verkeersviaduct.

Tijdens de werkzaamheden zullen verkeersregelaars het verkeer begeleiden. Liggers ter hoogte van de Noordertocht Op dinsdag 1 september 2009 plaatst de aannemer twaalf liggers ter hoogte van de Noordertocht. Deze liggers zijn nodig voor de aanleg van een verkeersviaduct over de Noordertocht voor de nieuwe toerit naar de A6. De werkzaamheden vinden overdag tussen 07.00 — 17.00 uur plaats.

Vanwege de aanleg van de Hanzelijn wordt de kruising A6/Houtribweg ingrijpend aangepast. Inmiddels zijn er een rotonde en een ovonde aangelegd die het verkeer vanaf de A6 leiden naar respectievelijk Lelystad/ Emmeloord en Dronten/Kampen. De oostkant van de A6 is enigszins verhoogd zodat de Hanzelijn eronder door kan rijden. Nu werkt de aannemer aan de westkant (Lelystad). Het verkeer wordt hier via twee versmalde rijstroken over de oostkant van de A6 geleid. Eind 2009 moet de totale klus af zijn. Dan starten de werkzaamheden voor de bovenbouw (aanleg rail, techniek).
Provincie:
Tag(s):