vrijdag, 6. maart 2009 - 14:41

Platform pleit voor vergroting pin gemak

Het Platform Detailhandel Nederland vindt het belangrijk dat iedereen op eenvoudige wijze kan pinnen in de Nederlandse winkels, ook ouderen en consumenten met een handicap.

Het Platform Detailhandel Nederland beveelt daarom winkeliers, fabrikanten en installateurs aan gebruik te maken van het ‘gebruikersonderzoek betaalautomaten’ en de ‘Guidline for user-friendly payment terminals’.

Vandaag presenteert Viziris de uitkomsten van het onderzoek aan de leden van het Platform Detailhandel Nederland. Betaalautomaten staan soms niet handig opgesteld. Vooral consumenten met een handicap en ouderen ondervinden daar hinder van. Daarnaast hebben niet alle betaalautomaten dezelfde display, zitten niet alle toetsen op dezelfde plek of hebben de toetsen een afwijkende kleur.

Om het betaalgemak tijdens het pinnen te vergroten, is het belangrijk dat betaalautomaten universele kenmerken hebben en handig zijn opgesteld voor consumenten. Aanpassingen in de ergonomie komen overigens alle gebruikers ten goede.
Provincie:
Tag(s):