zaterdag, 10. oktober 2009 - 9:27

Platina Film voor DE STORM

Utrecht

DE STORM van Ben Sombogaart heeft de status van Platina Film bereikt. Na drie weken hebben meer dan 400.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien.

Vrijdagmiddag 9 oktober is de 400.000e bezoeker verrast met een bos bloemen in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Actrice Sylvia Hoeks ontving vanmiddag de Platina Filmtrofee uit handen van festivaldirecteur Willemien van Aalst in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

DE STORM, waarvoor Rik Launspach en Marjolein Beumer het scenario schreven, ging op 17 september jl. in première. DE STORM gaat over Julia (Sylvia Hoeks) en Aldo (Barry Atsma), twee jonge mensen die tijdens de Watersnoodramp van 1953 in Zeeland op zoek gaan naar Julia's verloren baby in het verdronken landschap. Rollen worden vertolkt door onder andere Sylvia Hoeks, Barry Atsma, Dirk Roofthooft, Monic Hendrickx, Katja Herbers en Lottie Hellingman.

DE STORM is de vierde speelfilm van Ben Sombogaart die de status van Platina Film behaalt, sinds in september 2001 de Gouden en Platina Film werden geïntroduceerd. DE TWEELING werd in 2003 bekroond met een Platina Film, PLUK VAN DE PETTEFLET in 2005 en KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK in 2007.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE STORM is een productie van Nijenhuis & de Levita Film & TV B.V. Universal Pictures verzorgt de bioscoopdistributie, publiciteit en marketing. DE STORM draait momenteel in 110 zalen in Nederland.
Provincie:
Tag(s):